Kycklinglår i krämig sås med soltorkade tomater
Idag vill jag dela ett riktigt härligt recept på saftiga kycklinglår i en krämig sås med smak av soltorkade tomater, timjan, rosmarin och parmesan. Kycklingen bryns först gyllene i pannan, och såsen görs direkt i samma panna, vilket ger en djup och fyllig smak. Sedan får allt gå klart i ugnen, vilket gör det både enkelt och otroligt gott.
Välkommen till Runt bordet
Hej och varmt välkommen till Runt bordet!
Kanske känner du igen den här bloggen somVegoskafferiet, dess tidigare namn. Eller så har du aldrig hört talas om varken Vegoskafferiet, mig eller Runt bordet. Hur som helst är jag glad att du är här!
Panang currysoppa med dumplings
Idag bjuder jag på ett recept på en fantastisk currysoppa med dumplings, skogschampinjoner och pak choi. Den här soppan är snabb att laga, klar på under 30 minuter, och smakar helt ljuvligt.
Och nu då?
Det är en måndag i januari och jag sitter vid köksbordet i en lägenhet i Danderyd. En lägenhet som, för två veckor sedan, blev mitt nya hem. Två veckor innan dess bodde jag fortfarande i lägenheten i Piteå, där det mesta av mina saker är kvar. På bara fyra veckor har jag separerat med min sambo, packat ihop tre fulla resväskor, flugit till Island för att fira jul, flugit till Stockholm och flyttat in i lägenheten jag bor i nu.
Vegansk pumpa mac and cheese
Vegansk mac and cheese med krämig sås gjord på bland annat butternut pumpa och cashewnötter. Detta är den perfekta höstmiddagen, otroligt mättande och väldigt smarrig.
Den stora inre konflikten
Under en längre period har jag känt mig så fruktansvärt omotiverad på saker jag brukar tycka är kul. I alla fall när det gäller mitt kreativitet och arbete. Tanken på att ställa mig och laga någonting nytt och spännande i köket har känts främmande, som att jag inte riktigt har förstått att jag ens tycker om att laga mat.
På sistone
Direkt när vi gick in i juli månad droppade temperaturen lite och efter en lång tid av torka fick vi både regn och åska. Äntligen. Regnet gör mig lugn och trygg på något sätt som jag har svårt att förklara. Som att livet stannar upp.
Fantastisk vegansk Poke bowl med tofu, grönsaker och srirachamajo
Fantastiskt god vegansk poke bowl med sushiris, marinerad tofu, srirachamajo och massor med gröna godsaker. Poke bowl är en rätt som är hyfsat enkelt att göra men smakar som på en restaurang. Vill du imponera på nära och kära? Då rekommenderar jag att du lagar den här poke bowlen.
Vegansk pizza bianca med potatis och timjan
Idag delar jag med er recept på fantastiskt god pizza bianca med potatis, timjan, rödlök, ruccola, rostad mandel och citronskal. Pizza bianca är en vit pizza, så istället för tomatsås brer jag vegansk creme fraîches på pizzabotten. Det här är en perfekt pizza för pizzakvällen!
Vi ärver våra föräldrars trauman
Idag är det 2 år sen min pappa gick bort. Det var plötsligt, han blev bara 62 år gammal. Samtidigt som det känns orättvist vet jag att han inte hade tagit hand om sig själv dom senaste 10 åren, så på det sättet var det kanske inte så oväntat.
En mysig dag i Reykjavik
På söndag vaknade vi pigga 06.00 och bestämde oss för att ha en trevlig dag tillsammans med lilla Vera. Vi började dagen på Pure Deli där vi åt avokadotoast och delade på en banan- och hallonkaka. Júlía tog en grön juice och jag en kopp kaffe och gurkmeja- och ingefärashot. Bra start på dagen.
Jag är på Island
För ungefär en månad sen fick jag idéen att åka hem till Island i mars och överraska min syster för hennes födelsedag. Jag har aldrig haft så svårt att hålla en hemlighet. Jag kom till Island i föregår och som tur var hade Júlía inga misstankar om att jag var på väg så hon blev väldigt överraskad. På hennes födelsedag postade mamma den här bilden på oss två. Jag har alltså älskat att få henne att skratta sen dag ett.
Att lära sig ett nytt språk
Hela min uppväxt drömde jag om att vara en av dom som kan prata flera språk. En stor anledning var att min pappa pratade flytande tyska. Hans mamma var tysk och han spenderade del av sin uppväxt i Tyskland.
Veganska gyros i pitabröd med tzatzikisås
En perfekt middag som är lättlagad och fylld med goda smaker av dom kryddade Oumph bitarna och hemgjorda tzatzikisåsen. Det går absolut att servera i annat än pitabröd. Gör dom som wraps eller baka eget pannbröd och servera åt sidan.
Picklad rödlök
Idag delar jag mer er mitt favoritrecept på sötsyrlig picklad rödlök. Otroligt enkelt att göra och jag älskar att toppa allt med den t ex hamburgare, mackor, tacos, sallader och grytor. Blandningen av löken tillsammans med det salta, söta och syrliga är helt fantastisk tycker jag.
Enkelt och gott hembakad bröd
Mitt favorit hembakade bröd. Det är otroligt enkelt att göra och krävs ingen knådning. Det är det perfekta brödet att slänga ihop på kvällen, låta jäsa över natten och baka på morgonen. Brödet innehåller endast vetemjöl, torrjäst, salt och vatten. Det är därför både enkelt och billigt men samtidigt underbart fluffigt och gott.
Lättlagade veganska zucchinibiffar
Idag delar jag med er recept på smarriga och snabblagade zucchinibiffar serverade med en enkel sås på vegansk créme fraiche och koriander. kanongod måltid som även är perfekt i matlådan.
Smarrig snabblagad soppa med gnocchi, grönsaker och bönor
En otroligt snabblagad och god tomatsoppa med gnocchi, bönor och grönsaker. Soppa som endast tar 20 minuter att laga och är därför perfekt när en vill slänga ihop en god middag på en kort tid.
Ljuvliga veganska havre- och bovetevåfflor
Ljuvliga veganska havre- och bovetevåfflor som är både perfekta som frukost för hela familjen eller som fika till kaffet. Toppa med allt ni tycker är gott, sylt och grädde, yoghurt, frukt, nötsmör, glass eller choklad. MUMS.