Välkommen till Runt bordet

Runt bordet, bild på böcker, kaffe och en dator på ett bord.

Hej och varmt välkommen till Runt bordet!

Kanske känner du igen den här bloggen somVegoskafferiet, dess tidigare namn. Eller så har du aldrig hört talas om varken Vegoskafferiet, mig eller Runt bordet. Hur som helst är jag glad att du är här!

Jag heter Helga María Ragnarsdóttir och har drivit den här bloggen sedan 2021, då under namnet Vegoskafferiet.se. Fokus låg då på veganska recept, men i slutet av 2023 genomgick jag förändringar i min livsstil som gjorde att namnet och inriktningen inte längre kändes rätt. Jag ville bryta mig loss från "vegostämpeln" och skapa något mer personligt.

Under hela 2024 publicerade jag ingenting här. Istället fokuserade jag på mitt arbete som frilansande receptkreatör och matfotograf. Jag hade förmånen att samarbeta med flera fantastiska varumärken, och skapade recept, matvideos och bilder, vilket var otroligt roligt och givande. Men i allt detta saknade jag utrymme för kreativ frihet.

Runt bordet, bild på böcker, kaffe och en dator på ett bord.

Under året började jag forma en ny vision. Jag ville bygga en plattform där jag kunde skriva om mer än bara recept, en plats för möten med spännande människor, tips på favoritrestauranger och tankar om allt det som sker runt bordet. Jag skissade ner min vision på ett stort papper och hängde det på väggen i mitt rum. Det enda som saknades var ett namn.

En kväll i höstas, när jag satt i en stuga i Norrtälje, kom namnet till mig: Runt bordet. Självklart skulle det heta så. Det är ju precis det jag vill skriva om, allt som händer runt bordet. Middagar, frukostar, vinkvällar, köksfester, restaurangbesök, långa samtal över en kopp kaffe och en kaka... ni förstår. Så mycket av livet kretsar kring bordet, och det vill jag fånga här.

Därför säger jag nu hejdå till Vegoskafferiet och hej till Runt bordet. Jag hoppas att du är lika taggad som jag på den här resan. Tack för att du hänger med!

/Helga

Föregående
Föregående

Kycklinglår i krämig sås med soltorkade tomater

Nästa
Nästa

Panang currysoppa med dumplings