Veganska smördegspajer med feta, marmelad och timjan

Dagens recept är av super smarriga och frasiga minipajer färdig smördeg fyllda med vegansk fetaost, färskost, timjan, balsamvinäger, olivolja och vindruvsmarmelad. Otroligt goda pajer som är perfekta för kalaset, festen eller på vinkvällen. Smördegspajerna kan också vara en enkel och god förrätt.

Idéen till pajerna fick jag förra veckan när jag gjorde min vispade fetaost. Jag bredde den på saltade kex och toppade med marmelad och det blev otroligt gott! Jag ville utveckla det till nånting mer spännande och dagen efter gjorde jag pajerna. HERREGUD vad smarriga dom är. Många av de upprullade kylda smördegarna som finns på affären är veganska och innehåller oljor istället för smör. Vissa av dom frysta innehåller smör dock. Det är därför viktigt att läsa noggrant på förpackningen för att vara säker att den är helt vegansk.

Jag skojar inte när jag säger att smördegspajerna är super enkla och snabba. Det tar under 30 minuter att göra dom och dom innehåller mindre än 10 ingredienser. Det ni behöver för pajerna är:

Färdig smördeg
Vegansk fetaost
Vegansk färskost
Vindruvsmarmelad
Olivolja
Färsk timjan
Balsamvinäger
Salt och peppar
Vegansk mjölk att pensla med

Enkelt och gott!

Jag gör pajerna i en muffinsform eftersom det är så himla enkelt. På det sättet behöver jag inte oroa mig om dom blir fina och snygga. Det är både smidigt att laga dom på det sättet och också att äta dom. Speciellt om ni bjuder på dom på festen eller vinkvällen.

Kolla hur söta och fina dom är. Jag hoppas verkligen att ni testar smördegspajerna. Kom ihåg att tagga mig på Instagram om ni lagar nåt från bloggen, det gör mig så himla glad! <3

Tack för att du läste och jag hoppas du njuter!

-Helga María

Veganska smördegspajer med feta, marmelad och timjan

Veganska smördegspajer med feta, marmelad och timjan
Kreatör:
Förberedelse: 10 MinTillagning: 15 MinTotalt: 25 Min
Fantastiskt goda smördegspajer med feta, marmelad och timjan

Ingredienser

  • 1 packet vegansk smördeg, antigen kylt eller fryst
  • 1 burk vindruvsmarmelad
  • 1 packet vegansk fetaost
  • 1 packet vegansk färskost
  • Färsk timjan
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar
  • Vegansk mjölk att pensla med

Gör så här

  1. Värm ugnen i 200°c
  2. Rulla ut smördegen och dela i 9 delar som på bilden här ovanför
  3. Lägg smördegsrutorna i muffinsformen och fyll dom. I varje hade jag 1 tsk färskost, 1 tsk fetaost. 1 tsk marmelad, några droppar olivolja, några droppar balsamvinäger, lite timjan, salt och peppar. Ni kan ha mer eller mindre men det är viktigt att fylla de inte för mycket.
  4. Stäng dom genom att nypa ihop hörnen. Pensla med lite mjölk.
  5. Baka i 10-15 minuter eller tills dom får fin gyllen färg. Låt svalna lite innan ni serverar dom.
veganska smördegspajer, små smördegspajer, mjölkfria smördegspajer, smördegs efterrätt
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Höstig vegansk bolognese gnocchigratäng

Nästa
Nästa

Vispad vegansk fetaost med soltorkade tomater, basilika og rostade mandlar