Smarrig snabblagad soppa med gnocchi, grönsaker och bönor
En otroligt snabblagad och god tomatsoppa med gnocchi, bönor och grönsaker. Soppa som endast tar 20 minuter att laga och är därför perfekt när en vill slänga ihop en god middag på kort tid. Soppan är värmande, smakrik och mättande, allt jag vill ha i en soppa! Mitt tips är att servera den med gott bröd och toppa med hemgjord parmesan på cashewnötter.
Nu är det äntligen höst här i Piteå, min favorit årstid. Det betyder att jag vill äta soppor, grytor och olika gratänger varje dag. Mat som värmer kropp och själ. Den här soppan är precis den typen av mat jag tycker om att laga på hösten och vintern. Den är smarrig och mättande och tar under 30 minuter att laga. Ibland är det väldigt skönt att kunna slänga ingredienser i en gryta och låta den göra jobbet.
Ingredienserna i den här smarriga soppan är:
Tomater på burk
Lök
Morötter
Celery
Vitlök
Grönsaksbuljong
Gnocchi
Valfria bönor på burk (jag använde cannellini bönor men kikärter skulle passa jättebra också)
Balsamvinäger
Färsk basilika
Färsk timjan
Torkade örter
Salt, peppar och chiliflakes
Tycker du om soppa lika mycket som jag ? Då vill jag rekommendera några goda recept!
Rostad tomatsoppa
Min favorit linssoppa
Ljuvligt god sötpotatissoppa med röd currypasta, kokosmjölk och jordnötssmör
Jag är så himla taggad för alla framtida sopprecept jag kommer dela här inne på bloggen. Det gör mig också glad att se att ni verkar alltid uppskatta recept på goda soppor!
Tack för att du läste och jag hoppas verkligen du tycker om den här soppan lika mycket som jag!
Snabblagad soppa med grönsaker, gnocchi och bönor
Portioner: 5-6
Otroligt smarrig och snabblagad soppa med grönsaker, gnocchi och cannellini bönor. Perfekt för höstdagar!
Ingredienser
- Olivolja eller annan olja att steka i
- 1 mediumstor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 mediumstora morötter
- 2 selleristjälkar
- 2 burkar krossade tomater
- 2 grönsaksbuljong tärningar
- 1.5 liter vatten
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad mejram
- 2 msk färsk timjan
- 2 msk färsk basilika
- 1 burk kokta bönor (jag använde cannellini bönor men det går att använda t ex. kikärter)
- 1 paket (500 g) gnocchi
Gör så här
- Hacka lök, morötter och selleri.
- Värm olja i en gryta och stek grönsakerna i några minuter eller tills dom börjar mjukna något.
- Pressa vitlöken och stek i några minuter tills den mjuknar lite.
- Tillsätt torkad oregano och mejram och rör om.
- Tillsätt tomaterna, vatten, buljongtärningar, balsamvinäger och färska örter och låt puttra i 15 minuter.
- Tillsätt gnocchi och bönor och låt puttra i 5 minuter till eller tills gnocchin blir mjuk igenom.
- Servera med gott bröd och färsk basilika.