Vegansk buffalo style pizza

Idag delar jag med er recept på den absolut godaste pizzan jag ätit på länge. Vegansk buffalo style pizza. Pizzan har en perfekt botten som är krispig på utsidan och fluffig och mjuk på insidan och är toppad med veganska filébitar marinerade i buffalosås, hemgjord ranchdressing, riven vegansk ost, rödlök, vårlök och koriander. Så gott jag vill gråta!!

Jag älskar att baka pizza och gör det nästan varje lördag. Jag föredrar hellre att baka den själv än att beställa. Jag tycker nämligen om att vara kreativ med mina toppings och varje gång testar jag nånting nytt. Hembakad pizza är både enkelt och kul att göra tillsammans med familj eller kompisar. Perfekt middag till helgen.

Jag smakade buffalo style pizza först för några år sen på min favoritpizzeria i Reykjavik “Flatbakan”. På pizzan hade dom Oumph marinerad i buffalosås och jag mins att jag var lite skeptisk. När jag tog första tuggan blev jag väldigt överraskad och den pizzan blev direkt min “go to” beställning när jag var och åt där.

Sen dess har jag gjort mina egna versioner några gånger men det var först för några veckor sen att jag testade göra en vit buffalo style pizza. Jag har ofta lagat buffalo blomkålsvingar serverad med hemgjord ranch dressing och där fick jag idéen om att toppa pizzan med ranchdressing istället för pizzasås. BÄSTA beslut jag har tagit på länge. Ranchdressingen gjorde jag på vegansk mayonnaise, Oatlys turkiska yoghurt, vitlökspulver, lökpulver, fryst gräslök, torkad persilja, torkad dill, salt och peppar. Otroligt god och krämig.

Jag kan inte säga att det var lätt att hitta buffalosås här i Piteå och den jag brukar köpa på Island “Franks buffalo wing sauce” hittade jag inte. Tillslut hittade jag den HÄR, Tabasco buffalo style hot sauce. Den funkade perfekt! Filébitarna blev “juicy” och smarriga. Såsen har ganska mycket hetta men den tar absolut inte över smaken. Om ni är känsliga för stark mat skulle jag dock vara lite försiktig och börja med att he lite mindre och lägga sen till efter behöv.

Tack så hemskt mycket för att du läste och hoppas verkligen du kommer tycka om receptet!

-Helga María

Föregående
Föregående

Saftig vegansk äppelkaka med kardemumma och vaniljglass

Nästa
Nästa

Himmelsk vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting